Katten krabpalen.com, alle krabpalen op een rij.
HOME - Katten krabpalen.comWaarom een katten krabpaal?Contact met kattenkrabpalen.comLinks van katten krabpalen.com
Uw familie heeft een nieuw gezinslid een lieve kat of poes, nu moet er een krabpaal komen, maar hoe kiest u een goede krabpaal voor uw katten eigenlijk uit?
 
Welke krabpaal is het beste voor mijn kat?
Niet elke krabpaal is geschikt voor elke kat, krabpalen heb je in vele vormen en maten, net als je verschillende katten soorten hebt. Persen hebben echt ander klim en krabgedrag als een Maine Coon.
Stel je koopt je kat bij een goede cattery, dan kan je zeker eens bij hun kijken, wat voor katten krabpaal er staat bij de cattery in huis en vraag naar het krab gedrag van de katten. Vaak kan je aan een krabpaal zien hoe de katten er mee omgaan. Stel de cattery heeft een zeer groot krabmeubel(Dit omdat ze veel katten hebben), maar alleen de onderste zuilen zijn aangekrabd en ook de andere katten maken niet veel gebruik van de top van het krabmeubel, dan heeft het ook voor u weinig zin om een krabmeubel tot aan het plafond te kopen voor uw kat.
Daarnaast is het belangrijk te weten hoe actief de katten zijn in vergelijk tot hun gewicht. Als er een kitten komt aan rennen en deze vliegt in de krabpaal, zal dat weinig doen met een krabpaal, echter als twee volwassen Noorse Boskatten elkaar achtervolgen en de krabpaal induiken, dan wilt u toch dat deze blijft staan en niet omgaat. Wat u kunt doen, is in een winkel om een wakkeltest van de krabpaal vragen. U duwt de krabpaal 45 graden om en als deze terug komt, dan heeft deze al een minimale stabiliteit. Als u dit doet zult u snel merken dat de meeste goedkope krabpalen, goedkoop zijn omdat ze alleen geschikt zijn voor kleine kittens, maar niet voor volwassen katten. Goedkoop is in dit geval duurkoop, want binnen een paar weken is de katten krabpaal 10x omgevallen en zult u een andere moeten open.
Wat u na de wakkeltest doet, is de krabpaal eens optillen, tilt u hem op als een veertje, dan is het voor de kat ook niet leuk om aan te krabben, want elke keer als ze aan de kattenkrabpaal krabben, valt deze weer om, ze zullen dan snel weer terug keren naar de hoeken van de bank.
stabiele katten krabpaal
 
katten krabpaal met 1 lang krabzuilstevige krabpaal
 
Als u dan eindelijk een stabiele krabpaal op het oog heeft, let dan eens op de lengte van de krabzuilen, voor kleine volwassen katten, raden we een minimale lengte van 60cm voor de krabzuil aan, maar voor Britse Korthaar al 90cm en voor de echte grote jongens is een krabzuil van minimaal 1 meter echt aan te raden. Katten vinden het namelijk heerlijk zich helemaal uit te rekken en hun spieren te strekken als ze krabben. Aan een te kleine katten krabzuil kunnen ze wel krabben, maar vergelijk het met het slapen in een te klein bed, het kan wel, maar echt lekker is het niet. Zo is het ook met te kleine krabzuilen aan een krabpaal.
Indien u een krabpaal bij een goede internetwinkel koopt, dan kunt u vaak online al het gewicht zien, hoe zwaarder het gewicht in verhouding tot de lengte, hoe stabieler het katten krabmeubel zal zijn. U kunt de online winkel daarnaast vragen naar de dikte(min 3 cm voor grote krabpalen) en het gewicht van de bodemplaat. Tot slot vraagt u natuurlijk naar de lengte van de langst krabzuil.

Dus voor u een krabpaal koopt.
1. Wat is het karakter van uw kat
2. Doe een wakkeltest en til hem op
3. Meet de lengte van de krabzuilen op.
 
Home
Waarom een krabpaal?
Contact
Katten links
Katten krabpalen.com, alle krabpalen op een rij.