Katten krabpalen.com, alle krabpalen op een rij.
HOME - Katten krabpalen.comWaarom een katten krabpaal?Contact met kattenkrabpalen.comLinks van katten krabpalen.com
Van welke materialen zijn eigen katten krabpalen gemaakt en waar moet u opletten?
 
De constructie van een katten krabpaal
De stabiliteit van de katten krabpaal wordt bepaald door de constructie opbouw. Ga er van uit”Hoe goedkoper de krabpaal, hoe instabieler de krabpaal is” Verticale palen zijn meestal van hout of zware kartonnen kokers, de horizontale vlakken kunnen van verschillende houtsoorten zijn, meestal van spaanplaat. Fabrikanten maken soms gebruik van hardboard voor behuizing van huisjes, indien deze niet al te veel gewicht moeten dragen.

Het is een algemene misvatting dat houten palen meer structurele steun dan kartonnen kokers te bieden. In werkelijkheid is dit niet altijd het geval. Natuurlijk weet iedereen dat hout is sterker dan karton. Echter, wanneer een krabzuil/krabpaal gemaakt is van dik karton en verticale steun biedt, kan het een ongelooflijke hoeveelheid gewicht dragen. Door sisal touw er omheen te wikkelen wordt het geheel nog sterker. Een grote voordeel van karton ten opzichte van houten krabzuilen is het gewicht. Verzendkosten zijn gebaseerd op gewicht, en dat kan al snel 50% minder gewicht betekenen, als je een gelijkwaardige katten krabpaal neemt met kartonnen of houten krabzuilen.

Voor de ligplankjes en gewichtdragende wanden van de kattenhuisjes, Gebruiken de fabrikanten over het algemeen, hetzij multiplex of spaanplaat. Spaanplaat is vezelpulp dat is vermengd met een chemische lijm tot een gladde, uniforme bord te creëren. Triplex is gemaakt door het verlijmen dunne laagjes hout bij elkaar, wat resulteert in een bord dat is eigenlijk sterker dan massief hout van dezelfde dikte.

In het algemeen, is geeft multiplex de voorkeur over spaanplaat voor de katten krabpalen en wel voor een aantal redenen. Tijdens het transport, spaanplaten heeft veel meer kans te worden beschadigd dan multiplex, vooral als een doos valt op het hoek. Bovendien, spaanplaten heeft de neiging af te brokkelen aan de randen. Verder moet je oppassen bij het aandraaien van de bouten, spaanplaat bied veel minder weerstand en je kan het kapot draaien als je teveel kracht zet. Spaanplaat katten krabpalen, zijn een stukgoedkoper dan katten krabpalen van andere hout soorten, maar dat merk je dan ook in de degelijkheid en duurzaamheid van het meubel.

 katten krabpaal kopen
 
Hoge stabiele katten krabpaal
 
Katten krabpalen zijn er in veel modellen, Van klein kitten krabpaaltje tot een kamer vullende katten krab paradijs van vloer tot het plafond. Een vrijstaande katten krabpaal is meestal breed en bodemzwaar, om te voorkomen dat het gaat kantelen wanneer de katten boven op zitten, of juist heel actief zijn. Van vloer tot plafond katten krabpalen, gebruiken de spanning tegen het plafond om stabiliteit te bieden, daarom is hier een brede grondplaat niet nodig. Een GOED gemonteerde en geïnstalleerde katten krabpaal van de vloer tot het plafond kan niet omvallen. De spanning tussen vloer en plafond wordt meestal bereikt door een trekveer of een schroefmechanisme. De katten krabpaal wordt dus niet bevestigd aan het plafond maar geklemd. Een schroefmechanisme is over het algemeen stabieler en is zeker aan te raden voor zeer actieve katten. Let wel op dat u geen gips kartonnen plafond heeft, dit kunt u zo beschadigen.


VOLGENDE


 
Home
Waarom een krabpaal?
Contact
Katten links
Katten krabpalen.com, alle krabpalen op een rij.