Katten krabpalen.com, alle krabpalen op een rij.
HOME - Katten krabpalen.comWaarom een katten krabpaal?Contact met kattenkrabpalen.comLinks van katten krabpalen.com
Kattenkrabpalen.com, geeft u onafhankelijk advies en tips over de aanschaf en het uitzoeken van een katten krabpaal of krabmeubel, Of u nu 1 kat heeft of een een cattery met 30 poezen en katers.
 
Het kopen van een katten krabpaal.
Krabpaal, of wel kattenpaal, krabmeubel, klimpaal, krabton, katten bomen etc. Er zijn tientallen meer, maar welke term je gebruikt om een katten krabpaal te beschrijven, het doel is hetzelfde - om uw katten in staat te stellen hun instinctieve verlangen om hun nagels te krabben op te volgen zonder beschadiging van uw meubels, tapijt, of andere spullen, en ook om hen een eigen plaats te geven waar ze kunnen oefenen, spelen, en slapen.

Er zijn veel verschillende soorten krabpalen, gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen, dat het zoeken naar een passende krabpaal voor uw katten verwarrend kan zijn. Welke materialen zijn beter? Welk design is het meest stabiel? Welke maat moet ik kopen? Welke stijl past bij de kat, maar ook bij mij thuis? In dit stuk zal ik proberen om u te helpen deze vragen te beantwoorden zodat u een weloverwogen een beslissing voor een katten krabpaal kunt maken.

Waarom krabben katten eigenlijk?

Om volledig te worden ge´nformeerd bij het kopen van kat kattenkrabpaal, is het nuttig om te begrijpen waarom krabben katten in de eerste plaats. De belangrijkste reden voor katten om te krabben aan meubels, tapijten, hout, of andere voorwerpen is om hun grondgebied voor andere katten te merken (dit is instinctief, dus zullen ze dit doen, zelfs als zij de enige kat in het huis zijn). Bovendien, het krabben helpt bij het verwijderen van de dode cellen van de nagels, tevens is dit een manier om zo de spieren te strekken..

Alle katten soorten doen het, of het nu een tijger in het wild, of een Maine Coon in een condominium is. Krabben is de manier waarop ze zeggen tegen andere katachtige in het gebied "He, ik ben hier, en dit is mijn plek". Krabben communiceert dit op twee manieren. De eerste is duidelijk - de krassen bieden een zeer visuele hint naar andere katten. Bovendien, katten hebben geurklieren in hun poten, die een geur achterlaten, andere katten zullen ruiken.


zeer grote op maat gemaakte katten krabpaal
 
mooie katten krabpaal
Bekleding van katten krabpalen.
In het verleden waren de meeste katten krabpalen bedekt met tapijt. Dit was een goede keuze, want het ziet er goed uit, en het biedt een materiaal dat katten graag aan krabben. Sommige van de krabmeubels(meer duurdere krabpalen) die ook momenteel nog te koop zijn, vooral met de hand gemaakte modellen, maken nog steeds gebruik van tapijt.

Het meeste tapijt bevat stoffen lussen. Helaas, na een tijd van krabben, aan een krabmeubel met tapijt kan de kat veel lussen hebben door gekrabd, met als gevolg dat uw krabmeubel er niet meer zo mooi uitziet. Tevens heeft het als nadeel dat vaak onderdelen niet te vervangen zijn. Bij een goed katten krabpaal merk is dit vaak wel het geval.

Tegenwoordig worden de meeste krabpalen gemaakt met een nepbond(pluche), gemaakt van een acrylmateriaal dat speciaal gebruikt wordt in de krabpaal- en dierenmeubel industrie. Dit materiaal, is steeds populairder geworden. De belangrijkste reden voor deze populariteit is het feit dat het bevat geen lussen, zodat het mindersnel kapot gaat zoals tapijt, en daarom is de behoefte aan vervanging minder. Het nadeel is dat het geen weerstand biedt zoals tapijt doet wanneer de katten er aan krabben. Daarom wordt er aan de katten krabpaal een tweede element toegevoegd, en wel sisal. Katten mandjes, ligplankjes en huisjes worden dan met pluche bekleed en alle recht opstaande zuilen(letterlijk krabpalen) worden met sisal touw of sisal matten bekleed.

Sisal touw is gemaakt van de Agave sisalana plant. Katten lijken van nature aangetrokken tot dit materiaal, en in tegenstelling tot het pluche, sisal touw biedt de weerstand die katten moeten nodig hebben om hun klauwen te scherpen en bij het rekken hun spieren.

VOLGENDE
 
Home
Waarom een krabpaal?
Contact
Katten links
Katten krabpalen.com, alle krabpalen op een rij.