Katten krabpalen.com, alle krabpalen op een rij.
HOME - Katten krabpalen.comWaarom een katten krabpaal?Contact met kattenkrabpalen.comLinks van katten krabpalen.com
Kattenkrabpaal gekocht, maar helaas de katten vinden uw sofa leuker? dan wordt het tijd uw katten te leren krabben waar het moet. Juist aan de krabpaal of krabton.
 
Katten leren krabben aan een krabpaal, krabton of krabmeubel
Hoe leer je een kat krabben aan een krabpaal? Stel je hebt een mooie katten krabpaal, krabton of krabmeubel gekocht, die perfect aan uw wensen en aan de krabwensen van je kat zou moeten voldoen. Maar helaas de kat vindt het krabben aan de stoel of bank nog steeds interessanter dan het krabben aan de krabpaal. Hier voor kunnen een aantal oorzaken zijn:

1.       Waarschijnlijk stond de bank of stoel er al en omdat de kat gewend was daar aan te krabben heeft deze, via zijn geurkliertjes in zijn pootjes, zijn geur daar afgezet. Dus blijft hij naar deze plek terug keren om te krabben en gaat hij niet naar de krabpaal of krabmeubel toe.
2.       Een andere reden kan zijn, het vragen om aandacht. Ook dit kan een reden zijn voor een kat om te krabben. De kat krabt en u tilt de kat op en dat is aandacht.
3.       Misschien heeft u de katten krabpaal wel op een plek gezet in huis wat helemaal niet zo aantrekkelijk is om te zijn. De bank staat heerlijk in het zonnetje en de krabpaal staat ergens achter in een donker hoekje.
4.       De krabpaal die u heeft gekocht, is vooral mooi omdat deze goedkoop was, wat tot gevoel heeft dat de krabpaal instabiel is, te korte krabzuilen heeft, zodat de kat zich niet kan uitrekken, en geen goede rust mogelijkheden heeft voor de kat.

katten krabben aan de stoel of bank
 
kittens leren krabben aan katten krabpaal
 
TIPS: Wat kunt u doen om de katten daar te laten krabben waar u wilt:

1.       Geef de kat opties waar hij kan krabben voor dat deze bij zijn zo geliefde stoel of bankhoek is.
2.       Maak het krabben aan de bank onaantrekkelijk, door er bijvoorbeeld tijdelijk plastic over te hangen of de stoelkant in te spuiten met een antistof(feromonenspray).
3.       Smeer de katten krabpaal in met een geurstof als Catnip (valeriaan), hier zijn ze dol op.
4.       Als uw kat niet naar uw goedkope krabpaal omkijkt, dan wordt het misschien toch tijd voor een goed en stevig model dat aan de wensen van de kat voldoet.
5.       Zet de kattenkrabpaal op een kat gunstige plek, zodat deze alles kan overzien, in het zonnetje kan liggen en genoeg aandacht van zijn personeel (U en de familie) kan krijgen als hij dat wil.
6.       Geef de kat extra aandacht, overdreven veel aandacht, als deze de katten krabpaal gebruikt, zij zal dit zien als beloning.

Wat niet te doen.

1.       Krabplankjes ophangen op de plek hoeken van de stoel of sofa of andere plaatsen waar de kat deed krabben. Wat u daar eigenlijk mee zegt is: “Natuurlijk mag je hier krabben”.
2.       De kat hard straffen als deze de fout in gaat, het zal haar schuw maken.
3.       De boel de boel laten en helemaal niks doen, dan kunt u net zo goed de krabpaal weer uit het huis plaatsen. 
 
Home
Waarom een krabpaal?
Contact
Katten links
Katten krabpalen.com, alle krabpalen op een rij.