Katten krabpalen.com, alle krabpalen op een rij.
HOME - Katten krabpalen.comWaarom een katten krabpaal?Contact met kattenkrabpalen.comLinks van katten krabpalen.com
Kattenkrabpalen.com, de website voor het vinden van de juiste krabpaal tegen de juiste prijs.
 
Waarom een katten krabpaal of krabmeubel?
In tegenstelling tot een slaap of hangmandje kunnen katten krabpalen, krabplanken of complete krabmeubels erg dominant in uw interieur aanwezig zijn. Krab- en klimpalen hebben over het algemeen 3 functies. Hij wordt gebruikt als krabpaal, als klimobject en als hij als slaapplek. Als er meerdere katten zijn dan heeft een klim of krabmeubel tevens een sociale status die een bepaalde rangorde kan bepalen.

Katten krabpalen - Eerst moeten we vaststellen, dat krabmeubels noodzakelijke meubels zijn, tenzij u er geen bezwaar tegen hebt, dat uw kat het behang van de muren krabt, of uw meubelen van van een nieuwe look voorziet.
Krabben doet een kat om zijn territorium te markeren. Dat kan je een kat niet afleren, noch verbieden. Dat is nu eenmaal zijn natuur. De kunst is nu, om hem een plaats te geven, waar hij naar hartenlust zijn nagels kan scherpen, die aantrekkelijker voor hem is dan elke andere plaats in huis. Nu kun je een kat wel leren waar je moet krabben, dit door hem te belonen en te bestraffen.
We kunnen proberen te begrijpen waarom een kat haar nagels wil scherpen en waarom op een bepaalde plaats, maar we kunnen het ook gewoon accepteren en het huis zo inrichten dat de kat begrijpt waar hij moet krabben. hoe groter het katten aantal, hoe groter de kans dat ze op verschillende plekken willen krabben en daarom is het soms ook noodzakelijk om op verschillende plaatsen een krabpaal te plaatsen.
Hoewel hij zoals gezegd zijn nagels scherpt, zit er onder aan zijn voetzolen kliertjes, die geurstoffen afgeven. In feite markeert hij dus zijn territorium. Het slijpen van zijn gereedschap is slechts een bijkomend voordeel. U kunt zich dus voorstellen dat hoe groter het aantal katten, hoe groter de drang naar het markeren van het territorium.
Een geschikte plek voor het markeren van zijn territorium is de overgang tussen voor de kat belangrijke ruimtes. Dus naast de tuindeur, als de kat naar buiten mag. Of tussen zitkamer en slaapkamer. In ieder geval op een grens tussen ruimtes, met verschillende functies voor de kat. Wat wij zelf zeer afraden is het plaatsen van krabplankjes, dit omdat de kat vaak toch moeite heeft met het herkennen van een krabplankje en een deurpost of stuk behang waar hij dan niet aan mag krabben. De kans is zelfs aanwezig dat u het krabben aan de muur stimuleert met het plaatsen van muur plankjes. Als u toch voor een muur krabplankje kiezen hang deze dan op een goede hoogte zodat een kat zich helemaal kan uitstrekken.
Een andere geschikte plaats is de plaats die al eerder gebruikt is als krabplaats. Dat lijkt flauw maar het tegendeel is waar! Als u namelijk uw kat ervan wilt overtuigen om toch vooral die krabpaal te gebruiken, dan is het enige wat u moet doen uw kat oppakken en met zijn voorpootjes over de paal te vegen. Hij zal wellicht protesteren, maar zijn eigen geurmerk zit er dan wel op!
Als u de kat dus betrapt op nagels scherpen aan uw meubels, blijf dan rustig, pak hem op, zeg dan duidelijk "nee", en zet hem op de plaats waar hij zijn nagels wel mag scherpen en veeg met zijn pootjes over de krabpaal. Hij leert natuurlijk sneller als hij nog heel jong is, maar u kunt het elke kat leren. Voor meer tips zie een stukje op de start pagina.
grote katten in stevige katten krabpaal
 
katten krabpaal met sisal en vloerbedekking
 
Klimpalen - De tweede functie van zo'n meubel is de gelegenheid tot klimmen. Je geeft hem dus de gelegenheid om te spelen. Het is leuk om te zien dat u uw kat met enorm geweld aan komt hollen, een meter hoog tegen de paal op springt en met een vaart tot bovenaan klimt.
Zorgt u bij het plaatsen van zo┤n hoge paal dan wel voor een afspringmogelijkheid, door hem bij voorbeeld naast een kast te plaatsen. Katten houden er niet van om van een hoogte van 2 meter op de grond te springen. Daarnaast moet u aan het gewicht en de kracht van een kat denken en wat dat doet met het meubel. Hoe goedkoper het meubel hoe groter de kans dat het omvalt. En een kat die eenmaal van een meubel is gevallen zal minder snel terug keren naar dat wiebel ding. Kiest u voor een groot meubel, kies dan voor een meubel dat zich klemt tussen de bodem en het plafond of nog beter een meubel dat geen plafondspanner nodig heeft maar uit zich zelf al zeer stabiel is.

Rustplaats - Ten derde is een klim- en krabmeubel een status verhogende plek voor uw katten waarin ze zullen slapen. Een hoog klimmeubel geeft de kat hem de gelegenheid om te rusten en zich terug te trekken. Hij krijgt daarmee tevens de gelegenheid om zijn sociale positie te bevestigen. Hoe hoger de kat zijn slaapplek kiest, hoe belangrijker hij in de groep is.

Tot slot valt er natuurlijk voor elk meubel wat te zeggen, van zelfbouw(Let op de spijkertjes, verlijm het liever) tot 2500 euro. waarvoor wilt u het meubel, alleen voor de kat of toch ook voor de eigen uitstraling in huis. Als het meubel weggestopt staat achter de trap, zullen de katten er minder gebruik van maken en hoeft u er niet veel geld aan uit te geven. Wilt u een krabpaal in de kamer, denk dan na over de functie en stevigheid, maar zeker ook over het feit dat u er de komende jaren tegen aan moet kijken en er om heen moet stoffen en lopen.

(Delen van deze tekst zijn overgenomen en aangepast indien nodig van zwerfkattendordrecht.nl)
 
Home
Waarom een krabpaal?
Contact
Katten links
Katten krabpalen.com, alle krabpalen op een rij.