10 redenen, waarom je geen krabpaal koopt bij de Lidl, Action of Aldi!

Wat is er nu eigenlijk op tegen om een mooie kattenkrabpaal te halen bij Aldi, Lidl of de Action, alsof het de kat ook maar iets kan schelen? Ze verkopen daar ook krabpalen en zijn vaak heel veel goedkoper dan bij een dierenspeciaalzaak. Oké het zijn geen merk krabpalen, maar ik heb ook nog nooit een poes in Nike’s zien lopen, dus geen probleem, toch?

 

In principe kan je gelijk hebben, maar er zijn toch een aantal punten waarop je moet letten en waarop wij zeggen: “Niet doen, tenzij”

 

Lidl krabpaal?

1. De krabpalen zijn instabieler

De krabpalen bij de supermarkten en Actions zijn vaak een stuk instabieler. De kans op afbreken en omvallen is een stuk hoger. En ja dit zier er “grappig” uit op een video, maar je kat kan er van getraumatiseerd raken als hij ligt te slapen en opeens valt de krabpaal om.

2. Goedkopere grondstoffen

De grondstoffen zijn een stuk goedkoper die gebruikt zijn. En dit kan een gevolg hebben voor de geur van de krabpalen. Denk aan een lijm die niet op waterbasis is en die misschien jij niet ruikt maar de kat wel en dus niet naar de krabpaal omkijkt.

3. Afwerking van de krabpaal

De afwerking laat te wensen over, denk aan uitstekkende nietjes waaraan jij of de kat zich open haalt tijdens het krabben en spelen.

4. Geen advies indien gewenst

Nul advies? “Wat kunt u er over vertellen?”. “Ja, euh hij is er in blauw en rood en ze zijn voor katten om aan te krabben denk ik”.

5. De krabpalen zijn vaak te klein

De krabpelen zijn vaak te klein van stuk, misschien prima voor een kitten, maar je wil een volwassen katten toch niet laten krabben aan een paal van 40cm?

6. De sisal is te dun

De sisal is vaak veel te dun en zeker met meerdere katten is de krabpaal op voor het einde van de maand.

7. Geen reserve onderdelen

Missende onderdelen, je zal niet de eerste zijn die er bij het uitpakken achter komt dat er iets mist. En juist omdat het een tijdelijk product is, is de kans op reserve onderdelen minimaal.

8. Garantie bij de action, Lidl of Aldi?

Garantie, service bij problemen? Veel succes! Zelfs al zouden ze het moeten geven, verwacht niet dat ze het doen als de krabpaal kapot is na een paar weken.

9. EU goedgekeurd, zeggen ze

Ja het product is een EU goedgekeurd product, maar ze zoeken wel de randen op wat mag en wat niet om zo goedkoop mogelijk te produceren. Dat ze daarmee langs de rand van het toelaatbare schuren als het komt op materiaal keuze, gif en veiligheid doet niet ter zaken. Immers het is niet voor hun eigen kat.

10. Wil je het zelf wel?

Dus je koopt een kat bij een cattery, neemt hem jaarlijks naar de dierenarts voor de controles en injecties, je zit zelf op een bank van 4.000 euro en geeft je kat dagelijks Hills kattenvoer… Maar de krabpaal mag niet meer dan twee tientjes kosten?

Overweging, wel of niet kopen een krabpaal van de Lidl, Action of Aldi?

Een krabpaal is een product dat dagelijkse gebruikt en besprongen wordt, waar de kat elk uur aan krabt en er voor zorgt dat mijn meubels heel blijven. Om die redenen alleen al wil ik een product dat robuust is, waarvan ik 100% zeker weet dat er geen schadelijke stoffen inzitten en die ook een stukje liefde van mij naar mijn kat uitstraalt. En ja natuurlijk heeft alles met budget te maken, ik weet ook dat voor sommige mensen 20 euro al heel veel geld is en als dat je budget is, dan is het een optie. Maar weet wat je in huis haalt en als je 20 euro hebt, dan zou ik er eerder eentje zelf maken, die wel de juiste lengte heeft voor de kat en dik sisal, zonder uitstekende nietjes of een sterke lijm lucht. Maar dat zijn allemaal overwegingen die iedereen voor zich zelf kan en moet maken.