Bij welke winkels koop je een katten krabpaal?

Natuurlijk, je koopt ze ook bij de action, maar dat wil ik niet eens een krabpaal noemen. Maar bij welke winkels krijg je advies en hebben ze de kennis in huis om je goed te adviseren over de aankoop van de juiste krabpaal voor je kat of kittens. Wil je geen winkels maar krabpalen browsen, kijk dan hier voor de volledige collectie krabpalen van alle winkels in één overzicht.

Waarom een krabpaal kopen bij een (online)Dierenspeciaalzaak?

Wat maakt een dierenspeciaalzaak tot een goede plek om een krabpaal te kopen. Kan je er niet gewoon eentje kopen bij AliExpress? Oké iets langer wachten maar het scheelt de helft. En anders de Action, Blokker en de Lidl verkopen ook krabpalen, dus meneertje van kattenKrabpalen.com vertel ons nu eens even waarom we bij een gespecialiseerde winkel een krabpaal moeten halen, wat zijn de voordelen?


Natuurlijk kan ik niet voor elke dierenspeciaalzaak praten, maar het woord zegt eigenlijk al iets over wie ze zijn, ze zijn gespecialiseerd in dieren, en dan voornamelijk huisdieren. Van een dierenspeciaalzaak mag je dus verwachten dat ze kennis in huis hebben en deze vertalen naar de producten die ze verkopen. Juist omdat je iets koopt voor je huisdieren, in dit geval voor je katten ben je opzoek naar een stukje zekerheid en dat bieden ze.


Natuurlijk zijn er ook goede producten te krijgen op AliExpress, ik zelf heb er ook wel eens wat gekocht. Maar nog nooit voor mijn kat. Binnen de EU zijn er regels als het gaat om veiligheid voor mens en dier, die regels zijn anders voor andere landen. Als we kijken naar onder andere speelgoed, dan zien we dat 2/3 van het huishoudelijke goederen dat via AliExpress wordt verkocht gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen bevat en dat is dan voor mensen, dan wil ik niet eens er overdenken hoe het gesteld is met de producten voor dieren op AliExpress. En nee, dit is niet door mij bedacht maar uit onderzoek van onder andere de consumentenbond gekomen. Dus ga je voor een kattenkrabpaal, blijf dan daar weg.


Dan kan je nog denken aan de Lidl en de Action, van die winkels mag je minimaal een EU keurmerk verwachten, dus voldoet het aan de basis veiligheid. Als je daar een krabpaal gaat kopen, dan ga je voor één ding alleen en dat is je gaat voor goedkoop. Daar is helemaal niks mis mee, als je veel van katten houdt en je hebt een klein budget, dan kan je daar een leuk krabpaaltje vinden die aan je wensen voldoet. En vergeet niet beter een lelijke krabpaal, als al het behang van de muren. Echter verwacht geen advies en ga er ook niet vanuit dat deze krabpaal met gejuich wordt ontvangen door de katten. Als je daar een krabpaal koopt ga voor een basis paal en niet voor een te groot model, deze zal te snel instabiel zijn en omvallen, wat niet alleen schade veroorzaakt aan het interieur maar ook een trauma voor de kat kan opleveren.


De volgende stap zou eventueel een krabpaal uit een tuincentrum kunnenzijn, deze hebben vaak al een wat mooiere en breder assortiment en bij sommige tuincentra loopt wat kennis rond. Maar in mijn ervaring valt het tegen met de kennis en zijn de palen daar, uitzondering daargelaten, niet goedkoper dan bij de (online) dierenspeciaalzaak.

 

Dan komen we toch weer terug op de dieren speciaalzaak of zelfs de krabpaal speciaalzaak, ja die zijn er echt ook. Ookal zijn ze online, een goede dierenspeciaalzaak kan je vaak gewoon bellen. Eerst browse je door het aanbod, van enkele tientallen tot soms 1.000 krabpalen die ze online hebben staan. Als je dan een basis keuze hebt gemaakt, bel ze rustig eens op, vraag om wat tips en wat ze je aanraden, je merkt zo het verschil. Een beetje krabpaal kan zo een paar honderd euro kosten en daar mag je best wel wat kennis van de verkoper van verwachten. En met kennis bedoel ik niet: “ja hij is in het brui en een witte hebben we ook”. Nee met kennis bedoelen we dat de verkoper kennis van katten soorten heeft, iets kan vertellen over de lengte van de paal, de stabiliteit van het krabmeubel en de garantie. Ja, ook op een krabpaal heb je gewoon garantie, en nee als de sisal door is na 3 maanden valt dat niet onder de garantie. Maar een dierenspeciaalzaak zal bij het gesprek even doorvragen over hoeveel katten je hebt, de plaats en hoelang je graag zou willen dat het krabmeubel mee zou gaan.


En al dat advies en kennis kan er soms voor zorgen dat de krabpaal bij een specialist een tientje duurder is. Maar voor dat krijg je een boel terug, ook als je eens met problemen zit. En probeer dat maar eens bij AliExpress of de Lidl.

je houd van mij, dus ik wil het beste
Je houdt van mij, dus ik wil het beste.