Krabpaal kopen
Wanneer koop je een krabpaal?

Een kattenkrabpaal kopen, wanneer doe je dat eigenlijk?

Dat een kat een krabpaal nodig heeft, dat is inmiddels wel bekend, maar wanneer koop je de eerste krabpaal nu precies?

 

Jullie krijgen kittens of gaan deze week een kat ophalen uit het asiel, een prachtig moment waar de hele familie naar uit kijkt. Omdat er katten komen schaffen jullie natuurlijk ook een kattenbak aan, voerbakjes en is het eerste kattenvoer al in huis gehaald. Maar vergeet de krabpaal niet.

 

Krijg je kittens dan is het belangrijk om ze vanaf de eerste dag te leren dat er aan de krabpaal gekrabd mag worden en niet aan de bank, het behang of de stoelen. Wacht je met de aanschaf van de krabpaal, dan zullen ze vrij snel hun nagels in de rest van het meubilair zetten, zonder dat kiezen een alternatief kan aanleren. Neem je een kat uit het asiel of neem je een andere kat over van iemand anders dan zal deze inmiddels wel hebben geleerd dat een krabpaal er is om aan gekrabd te worden. Staat er geen krabpaal in het nieuwe huis, dan zal elke kat opzoek gaan naar een alternatief.

 

Zoals je ziet is het van belang dat je in beide gevallen een krabpaal koopt VOOR dat de kat in huis is, zodat hij vanaf de eerste seconde kan leren waar zijn plek is om aan te geven dat dit zijn territorium is en zonder problemen kan krabben om die plek te markeren. Welke krabpaal je moet kopen voor de kat, dat is weer een tweede. Uit eigen ervaring weet ik dat veel katten het niet leuk vinden om te verhuizen en in de beginfase zich wat ongelukkig voelen. Waar je dan aan zou kunnen denken is de kat de eerste dagen een wat kleinere ruimte te geven om even te wennen aan de situatie. Bijvoorbeeld in een extra slaapkamer, waar je dan zowel de kattenbak, als het eten, als de krabpaal zet. Dit hoeft dan echt geen grote krabpaal te zijn, als hij er maar goed zijn nagels in kan zetten.

 

Als je dan na een paar dagen merkt dat de nieuwe katten of kat meer gewend zijn aan de nieuwe omgeving kan je de krabpaal verplaatsen naar de plek waar de kat waarschijnlijk het meeste gaat komen. Mocht je toch een grotere krabpaal willen hebben dan zet je de kleine krabpaal er even naast en je zal meereken dat de kat dan moeiteloos zal overschakelen naar de grote mooie krabpaal. Echter die grotere krabpaal hoef je niet vanaf dag één te kopen, maar die kan best iets later. Het belangrijkste is dat de kat vanaf dag één die krabpaal heeft. Let wel even op dat je een kleine krabpaal niet naast een mooie rib bank zet, want dan schakelt de kat moeiteloos over naar de bank.

 

Dus nogmaals, wanneer moet je een kattenkrabpaal kopen, eigenlijk voor dat de kat in huis komt, echter het je hoeft niet direct de luxe mooie krabpaal te kopen, je kan starten met een simpele krabpaal, mocht je de kat eerst willen laten wennen aan zijn omgeving.

 

We hopen dat dit je helpt bij de aanschaf van een krabpaal en veel plezier met jullie nieuwe kittens of katten. Meer tips en krabpaal weetjes vind je hier op de website.