waar koop je een krabpaal?
Waar koop je een krabpaal?

Waar koop je een krabpaal, bij een online dierenspeciaalzaak of gewoon in de winkel?

Eigenlijk best een moeilijke vraag, waar koop je een kattenkrabpaal, struin je het net af voor de goedkoopste krabpaal bij een online dierenspeciaalzaak of ga je naar een traditionele dierenwinkel en koop je de krabpaal daar?

 

Het antwoord op deze vraag begint bij “Weet je al wat je wil?” Kijk, als je al 30 jaar katten hebt en dus ook al 30 jaar krabpalen in huis, dan bestel je bijna blindelings je krabpaal online. Maar wat als je een beetje hulp nodig hebt, je voor het eerst katten krijgt of je van Ragdolls overgaat op Noorse Boskatten, misschien wil je dan toch een stukje krabadvies. Moet je dan daarvoor naar een echte dierenwinkel voor de krabpaal of kan je ook advies krijgen bij een online dierenspeciaalzaak? Beide kan absoluut. Als een online dierenwinkel zich een dierenspeciaalzaak noemt dan mag je verwachten dat je daar gedegen advies kan krijgen. En niet alleen dat, veel online dierenwinkels hebben ook een fysieke winkel en combineren dus het beste van twee werelden. Het grote voordeel van stenen dierenwinkels die ook een mooie online shop hebben is dat je ze makkelijker kunt bereiken en ze vaak tientallen jaren van ervaring met zich meebrengen als het gaat om advies. Voel je niet bezwaard om ze te bellen en via de telefoon om advies te vragen. Eigenlijk is dit hetzelfde als de winkel binnenlopen. Heb je veel vragen, schrijf ze op en stuur ze een mailtje. Heb je echt advies nodig, dan vind je die bij zowel de online als de stenen dierenspeciaalzaak.

 

Waar vind je meer keuze? Daar komt de online winkel echt als winnaar uit de hoek. Jazeker een winkel kan in theorie ook 1001 kattenkrabpalen hebben staan, maar die kans is een stuk kleiner. Krabpalen nemen immers flink wat ruimte in als je ze allemaal wil laten zien, en een online winkel heeft daar geen last van. Die laten gewoon die 1001 plaatjes zien van de krabpalen en verder liggen ze compact in dozen in het magazijn, of soms zelfs nog bij de leverancier. Dus ga je voor keuze dan is de kans groot dat je meer krabpalen vindt bij je online dierenspeciaalzaak.

 

Waar vind je meer kwaliteit? Als we niet naar advies kijken maar naar de kwaliteit dan heb je natuurlijk het nadeel bij een online winkel dat je niet even aan de krabpaal kan rammelen hoe stevig hij staat. Maar dan kom ik toch terug op het eerste punt het advies. Vraag even door over de krabpaal, hoe dik zijn de zuilen, welke sisal is gebruikt, is de bekleiding verlijmt etc. Je mag natuurlijk niet verwachten dat een krabpaal, in dezelfde grote, van 50 euro dezelfde kwaliteit heeft als een krabpaal van 500 euro. Als je een krabpaal online koopt, kijk ook eens naar de rest van het assortiment, heeft hij alleen discount of ook premium merken. Je kan van de Action, Lidl of Aldi niet verwachten dat ze met topmerken krabpalen aankomen.

 

Waar krijg ik een betere garantie? In principe zou dit niet uitmoeten maken, maar ook hier kom ik terug op een stukje service en advies. Heb je een probleem, hoe kan je de winkelier dan bereiken? Natuurlijk heb je recht van ruilen in de eerste periode en dat is zeker online goed geregeld. Maar als het op garantie aankomt zou ik online altijd even kijken hoe het bedrijf met klachten omgaat. Zijn ze aangesloten bij een webwinkel keurmerk en hoe zijn de recensies. Garantie heb je altijd, maar niet elke winkel neemt het even serieus. Koop je een krabpaal via Wish, hoop dan niet op garantie en ga er vanuit dat de verkoper opeens alleen nog maar Chinees spreekt.

 

Welke heeft de beste prijs? Als het puur en alleen om prijs aankomt, zonder service of advies, dan vind je vaak de beste deals online. Een webwinkel kan een grote partij opkopen en deze tegen een hele scherpe prijs verkopen. Ook stenen winkels kunnen dit in groepsverband, maar leggen het toch vaak net af tegen de online aanbieders. Echter de echte stunters en super discounters hebben dan vaak maar enkele modellen in het assortiment en gaan vaak iets losser om met de garantie en service regels. Daarom zou ik als echte kattenliefhebber mijn krabpaal altijd kopen bij een online dierenspeciaalzaak die misschien niet de aller allerlaagste prijs heeft, maar die voor een paar procent extra me voorziet van de juiste service en een top garantie.

 

Uiteindelijk maakt het niet uit of je de krabpaal koopt bij een echte winkel of een online dierenspeciaalzaak. Bij beide heb je absolute toppers en missers. Naar een stenenwinkel stap je makkelijker met voor persoonlijk contact en eventuele extra service. Bij een online dierenwinkel ga je voor een nog ruimere keuze, het gemak van bezorging en een stukje prijsvoordeel. Zoals gezegd, beide zijn ook te combineren. Vergeet ook niet, het gaat natuurlijk om de kat, als die er aan krabt in plaats van aan je meubels of het behang, dan heb je het goed gedaan.