Krabpaal kan omzallen
Vergeet niet het gekke half uurtje bij de aankoop van een krabpaal.

Vergeet niet het gekke half uurtje bij de aankoop van een krabpaal.

Je kent ze wel, van die leuke, dikke en luie lobbesen die al moeite hebben om zich van de bank naar de kattenbak of de voederbak te bewegen. Regelmatig krijg je te horen of er wel energie in die kat zit. En als ze in de dierenwinkel vragen wat voor kat het is, dan zeg jij dat het vooral ene luie kat is die niet veel beweegt. Dus koop je een krabpaal voor een luie kat. Maar klopt dat wel en vergeet je niet iets? Het gekke uurtje, half uurtje of zelf kwartiertje dat bijna elke kat heeft. En in dat kwartiertje gaan ze los.

 

Gekke half uurtje? Ja, katten lijken wel lui, maar ze sparen de energie op, tot het niet meer gaat. En als ze dan los gaan, dan vliegen ze door het huis, 10 keer de krabpaal in en hebben van die grote speelse ogen. En heb je meerdere katten, dan rest je niets dan op de bank zitten en kijken naar dit prachtige schouwspel van spelende katten en hopen dat het huis het overleefd.

 

Wat het zeker overleven moet is de krabpaal en juist voor deze momenten in de dag heb je een stevig en robuuste krabpaal nodig. Ruim 23 uur per dag, krabben en liggen ze op de paal, maar dat ene uurtje, dat ene kwartiertje dat ze los gaan heeft een krabpaal het zwaar te verduren. En wat je wil voorkomen is dat de krabpaal omgaat en zo de nieuwe breedbeeld in valt. Daarom is het belangrijk dit ook te delen aan de verkoper van de krabpaal. Ja hij is lui, op die 30 minuten na.

 

Wat helpt in de winkel is de krabpaal die er staat een zetje te geven, een stuk te kantelen en te zien of de paal wee op zijn plek valt. En ja dat mag best met een beetje geweld (Pas op dat je niet echt de paal om gooit in de dierenwinkel en dat deze door het terrarium gaat met de vogelspinnen). Vergeet niet dat het mogelijk is dat een 10KG zware kat al boven in de krabpaal ligt en zijn twee speelse broers achter elkaar aanrennen de krabpaal in. Dit moet de krabpaal kunnen verdragen.

 

Koop je de krabpaal online, kijk dan even naar het totale gewicht en de grote van de bodemplaat van de krabpaal. Grote en zwaarder als altijd beter voor de stabiliteit van een krabpaal. Dus ga je voor een nieuwe krabpaal, vergeet het gekke half uurtje niet als je die krabpaal gaat bestellen of koopt in de winkel.