Huisdierenverzekering
Verzekering voor de krabpaal en de katten?

Krabpaal en kat verzekeren, wat zijn de mogelijkheden?

Krabpaal en kat verzekeren? Wij Nederlanders houden van verzekeren, het geeft een heerlijk geruststellend gevoel, zelfs al verzekeren we alles dubbel. Je verzekering even langslopen als je katten in huis haalt is helemaal geen gek idee, je kan immers tegen verschillende situaties aanlopen.

 

Ten eerste hebben we de kat zelf, die kan ziek worden en dat kan aardig in de papieren lopen. Natuurlijk als je elke maand een paar euro betaald, ben je aan het einde van de rit ook geld kwijt, maar 5 euro per maand is toch wat anders als 500 euro in één keer. En dan hebben we het nog niet eens over de duurste operatie gehad. Zeker de moeite waard om te overwegen. Maar hoe zit het dan een verzekering voor de krabpaal? Tegen slijtage is deze niet te verzekeren, dat is het zelfde als de remblokjes van een auto verzekeren tegen slijtage. Need een krabpaal is er voor bedoeld om je er van te verzekeren dat ze niet de sofa of het behang onderhanden nemen. De krabpaal is dus een vorm van een verzekeringspolis voor je meubels. Mocht de krabpaal op een andere manier verloren gaan, denk aan waterschade of brand, dan valt de krabpaal gewoon onder je inboedelverzekering. Bij diefstal ook natuurlijk, maar ik moet de eerste inbreker nog zien die de TV laat staan en denk: “Nou die Dobey paal ziet er goed uit, vergeet de TV, ik neem de krabpaal mee”

 

Maar wat als de krabpaal omvalt en dwars door het antieke kastje van oma gaat, waar kan je dan de schade verhalen? Voor dit probleem kan je contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij. Het kan zijn dat je standaard bent verzekerd tegen schade door huisdieren of dat je je bij moet verzekeren. Een losse krabpaalverzekering, daar heb ik nog nooit van gehoord. Laat het me weten als jij er eentje hebt. Valt de paal niet op het kastje van je tante, maar op je tante zelf, dan zou je gebruik kunnen maken van je aansprakelijkheidsverzekering. Het zelfde geld als de katten losgaan in de volière van de buren, ook dat zou normaal gesproken daar onder moeten vallen. Geeft je buurman de kat dan een rotschop, dan moet je toch weer naar de dierenarts en dan komt de huisdierverzekering weer van pas.

 

Conclusie, je kan alles verzekeren, maar de kans dat je een krabpaal apart moet verzekeren is minimaal. Heb je nog nooit katten gehad, dan zou ik persoonlijk wel naar een medische verzekering kijken voor je kat, voor die paar euro per maand geeft het heel veel rust, voor iets dat bijna altijd komt… Een net iets te duur bezoek aan de dierenarts. En voor dat geld dat je dan uitgeeft, had je een hele mooie krabpaal kunnen kopen.