krabpaal kopen voor je kat
Een kattenkrabpaal kopen begint met voorpret en vergelijken.

Een krabpaal kopen, het begint bij de voorpret!

Ga je een krabpaal kopen dan begint het met de voorpret. Ja tuurlijk, de nieuwe kittens of de nieuwe kat zijn nog belangrijker, daar draait het natuurlijk om. Maar het kopen van een nieuwe krabpaal kan ook heel leuk zijn. En waar je (Als het goed is) slechts één keer in de tien tot twintig jaar een nieuwe kat koopt, kan het maar zo zijn dat je elk jaar een nieuwe krabpaal koopt.

 

Nu kan ik het natuurlijk helemaal mis hebben, en zien jullie de aanschaf van een krabpaal als noodzakelijk kwaad en wil je dat onding eigenlijk helemaal niet in huis hebben. Als dat zo is, dan liggen we niet op één lijn, want ik zie een krabpaal als een mooi verlengstuk van het interieur. Plus ze zorgen er voor dat de rest van het interieur wel wat langer mee gaat dan 1 tot 2 jaar. Dus is dit geschreven voor de liefhebbers van kattenkrabpalen, bij wie het net zo kan kriebelen als bij mij als er een nieuwe gekocht gaat worden.

 

Wat ik iedereen altijd aanraad is natuurlijk te gaan voor een krabpaal die past bij de katten. Je hebt voor een kitten van een paar weken niet het zelfde nodig als voor 3 stoere Maine Coon broers van 4 jaar oud. Maar de kitten wordt natuurlijk groter, dus daar kan je rekening mee houden als je de eerste krabpaal gaat kopen.

 

Laat ik er even vanuit gaan dat we geen kitten paaltje gaan halen, maar een mooie krabpaal voor in de woonkamer. Ik zou dan beginnen met een overzicht te maken van een aantal winkels waar je een krabpaal kan kopen. Kijk hier voor een winkel overzicht van krabpaal verkopers.

 

Als ik ze dan geopend heb, dan is voor mij persoonlijk de voorpret niet te gaan voor de krabpaal die ik nodig heb, nee ik selecteer alles van duur naar goedkoop en voel me als een kind in een snoepwinkel. Zelfs als ik weet dat ik niet die exclusieve krabpaal ga kopen, vind ik het heerlijk om er even naar te kijken. Ja ook na zelf duizenden krabpalen te hebben gemaakt, kan ik nog steeds wegdromen bij een joekel van een krabpaal van 900€. Al dat kijken en dromen heeft ook een functie, ze laten je namelijk alle toeters en bellen zien die er te krijgen zijn op een krabpaal. Dit helpt mij weer bij de volgende stap, het maken van een lijstje van must-haves.

 

Wat moet er op de krabmeubel zitten, hoeveel krabzuilen, welke stof en heb ik huisjes of tunneltjes nodig? Het voordeel van de voorpret en het bekijken van grote en dure krabpalen, is dus het begrijpen van de mogelijkheden. Dat en uiteindelijk toch teveel uitgeven aan een krabpaal. Maar daar gaan we even niet van uit. Nee, je ziet de opties en je maakt een lijst. Nu kan je in de webwinkel aangeven hoeveel je wil uitgeven aan een krabpaal. Ga je voor een budget krabpaal of koop je toch een krabpaal uit een top lijn. Het geld dat je uitgeeft, moet je wel goed uitgeven. Dus houd je aan je wensenlijst, maar maak wel prioriteiten. Heb je grote katten en wil je echt zuilen van 90 cm om aan te krabben, dan kan ik me voorstellen dat genoeg krabruimte belangrijker is als een extra hangmatje. Slapen kunnen katten overal, het krabben doen ze aan de zuilen.

 

Als je dan een krabpaal hebt gevonden die aan je wensen voldoet, dan wordt het tijd de krabpaal te bestellen. Al dat je rest is om de paal in elkaar te zetten en daarna God op je blote knietjes te smeken of de kat er met net zoveel liefde naar zal kijken als jij, en hem zal gaan gebruiken natuurlijk…