Wat is de mooiste krabpaal?
De mooiste krabpaal voor een kat of voor jouw?

Wat is de mooiste krabpaal?

Een vraag die ik regelmatig krijg en eigenlijk niet te beantwoorden is, tenzij je kijkt vanuit het perspectief van een kat. Waar wij kijken naar de schoonheid van een krabpaal en denken past de krabpaal in ons interieur, kijkt een kat naar de krabpaal op een andere manier. Dus wat is de mooiste krabpaal?

 

Eerst vanuit het menselijk perspectief. Dit wordt dus direct een heel subjectief antwoord, immers iedereen vind iets anders mooi, of lelijk. Waar de ene een krabpaal tot aan het plafond het mooiste vindt, vindt de andere een krabpaal in 7 verschillende kleuren mooi, of een krabpaal met vloerbedekking die er uit ziet als een boom, terwijl jij misschien gaat voor een krabmeubel die erg minimalistisch is en waar de kat eigenlijk helemaal niet aan kan krabben. Dus we kunnen rustig zeggen er bestaat niet zoiets als de mooiste krabpaal voor iedereen, maar iedereen kan een krabpaal de mooiste vinden.

 

Ik heb hier wel een paar linkjes gezet naar verkopers van krabpalen, dan kan je daar eens kijken wat je mooi vindt.

 

Dan even naar de kat, welke krabpaal zal jouw kat het mooiste vinden. Gelukkig kunnen we daar iets minder subjectief over zijn. Immers zoals eerder geschreven in andere artiekelen over kattenkrabpalen weten we wat een kat nodig heeft. En daar komt gelijk ook de schoonheid voor de kattenkrabpaal voor de kat om de hoek kijken. Kijk wij kunnen een krabpaal van Cat Interieurs heel mooi vinden. Een super slank design en als de kat er inligt, dan ziet het er prachtig uit. Maar nogmaals dat is door de ogen van de mens, de kat zelf zal het naar alle waarschijnlijkheid helemaal niets vinden. Immers er is geen ruimte om aan te krabben, de kat moet relatief hoogspringen om er in te komen en er is slechts 1 plek om op te liggen. En zoals we allemaal weten, katten wisselen graag van lig plek om de zoveel tijd. Dus mocht de kat kiezen, dan is de kans klein dat hij bij dit krabmeubel in katten zwijm valt.

 

Nee, een kat heeft andere wensen. Geef je een kat een stevig krabpaal, met langzuilen, en plekje om zich te verbergen (niet te klein) en een paar ligplekken en hij is op en top gelukkig. Natuurlijk moet het stevig zijn en mag de kat niet het gevoel hebben dat hij op een wiebelende katten surfplak staat. Nee een kat vind de mooiste krabpalen die waarin hij zijn nagels kan zetten, waar hij op kan springen zonder dat het krabmeubel om kukelt en een krabpaal dat niet te veel stinkt naar chemische producten.

 

Dat is dus voor de kat de mooiste krabpaal. En met die gedachte moet je er ook dus eentje kopen, of zelf maken. Natuurlijk ligt het er helemaal aan wat voor katten je hebt en hoeveel katten er gebruik van maken. Dat kan alles weer veranderen, maar ken de behoefte van de kat en ga daarna pas voor je eigen wensen. En ja dit betekent als jij 4 Noorweegse Boskatten hebt dat je er niet met een minimalistische krabpaal van afkomt of een 40cm paaltje van de Lidl, action of Aldi met slechts 4mm sisal om te krabben.

 

Lengte van de krabzuilen, stabiliteit, rust- en ligplaatsen maken de krabpaal mooi voor de kat, of hij geel, groen, paars, van hout of metaal is, maakt verder niet uit voor de kat.