krabpaal kapot
Heb je garantie op een kattenkrabpaal?

Garantie op een katten krabpaal of krabmeubel?

Garantie op een krabpaal, heb ik dat? Ja zelfs op een goudvis heb je garantie als je deze in de winkel of in een online winkel koopt, dus ook op een krabpaal voor de kat.


Maar voordat we over de garantie beginnen op je krabpaal, moeten we het retourrecht niet vergeten. Je mag een online aankoop altijd binnen de wettelijke zichttermijn terugsturen naar de verkoper. Dat vinden ze niet leuk, maar geloof me, ze doen het zelf ook als ze drie paar schoenen bestellen bij Zalando, dan gaan ze maar vaak genoeg ook alle drie weer terug. Hoe werkt dat dan met een krabpaal, mag je die ook uit pakken en in elkaar zetten en dan weer terugsturen? Ja dat mag. De zichttermijn is bedoeld om het product goed te kunnen bekijken. Wat niet mag is je katten er aan laten krabben, er lekker op laten liggen en hem met duidelijke gebruikers sporen terug sturen. Maar als je de krabpaal in elkaar zet, kunnen er gaatjes in de stof komen van de bouten, dat ligt in de lijn der verwachting. De verkopende webwinkel moet je dan het gehele bedrag plus de initiële verzendkosten terugstorten. Het kan zijn dat je de retourkosten zelf moet betalen, vraag daarna bij de webwinkel.


Dan over de garantie op krabpalen.


De Europese wetgeving vertelt ons dat je op elk product dat je koopt minimaal 6 maanden garantie hebt, maar wat wil dit nu precies zeggen? Als er iets kapot gaat in de eerste 6 maanden na aankoop van het product dan moet de verkoper aantonen dat jij de schuld bent van het defect. Dit geldt dus ook voor een krabpaal. Wel zijn er natuurlijk een paar mitsen en maren.


Stel je hebt 6 Noorse Boskatten en je stelt ze één krabpaaltje van 19,95 euro ter beschikking, dan is deze aan het einde van de dag op, gesloopt en klaar voor de stortbak. Hier kan je dan niet mee terug en zeggen: “Mijn krabpaal is kapot, dus ik wil een reparatie, geld terug of een nieuwe krabpaal”. Ten eerste had je van te voren kunnen inschatten dat dit zou kunnen gaan gebeuren en verder zit er geen garantie op onderdelen die bedoeld zijn om gesloopt te worden of wel slijtage onderdelen zoals het sisal op de krabzuilen.


De garantie zit in de constructie, in de afwerking en eventueel in de kleur. Klopt daar iets niet, dan kan je gebruikmaken van de garantie. Denk hier aan dat je een mooie krabpaal hebt gekocht van 200 euro, met de naam Maine Coon, er tevens op de doos staat dat deze voor grote katten is bedoeld. Dan mag je een stevige en robuuste krabpaal verwachten, als dan de top zuil er afbreekt nadat twee katten achter elkaar aan gerend hebben, is dat een reden contact op te nemen met de winkel waar je de krabpaal hebt gekocht. In de eerste  6 maanden zal de winkelier hem normaal gesproken zonder morren vervangen, maar ook in de anderhalf jaar erna heb je nog een garantie. Het verschil is nu dat jij moet aantonen dat de paal ondeugdelijk was. Maar ook daar kom je met een goede (web) winkelier zeker uit.


Maar wat als de krabpaal twee jaar en een maand is, is dan mijn garantie voorbij? Dat ligt er echt aan en moet van geval tot geval worden beoordeeld. Wederom ligt het aan het aantal katten die er gebruik van maakte en de prijs van de krabpaal. Je mag rustig stellen dat je van een Europet krabpaal van 750 euro meer mag verwachten dan een 90 euro krabpaal van een discounter. Voor elk product bestaat een levensverwachting, dus nogmaals ook voor die van een krabpaal.


Tenslotte, zelf zouden wij de aankoop doen bij een webwinkel die is aangesloten bij een webwinkelkeurmerk, er bestaan hier verschillende van. Zo’n keurmerk betekent dat jouw online dierenspecialist is aangesloten bij een onafhankelijke organisatie die opkomt en bemiddelt voor het geval jij en de webwinkel er niet uitkomen.


Ik hoop dat dit je een beetje heeft geholpen en dat je nu met een gerust hart offline en online een krabpaal durft te kopen bij een dierenspeciaalzaak. Wil je meer weten over garanties van (web) aankopen in Nederland en de EU, kijk dan eens hier op de website van onze overheid.