Wel of niet je krabpaal kopen bij bol.com?
Wel of niet je krabpaal kopen bij bol.com?

Krabpaal kopen op bol.com?

Laat ik eerlijk zijn, ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met de vriendjes van bol.com. Aan de ene kant is het zo makkelijk, lekker alles bij elkaar en aan de andere kant koop ik mijn krabpaal veel liever bij een (online) dierenspeciaalzaak. Maar ja, als ik dan zie dat veel dierenspeciaalzaken ook weer op bol staan, dan raak ik even in de war, wat te doen en welke te kiezen? Want laten we eerlijk zijn, als een dierenspeciaalzaak een keuze heeft uit ruim 100 krabpalen is dat best veel, tot dat je bij bol komt en ziet dat ze ruim 3.000 krabpalen en krabtonnen aanbieden. Dat zijn er zoveel dat ik ze niet eens allemaal kan bekijken. Gelukkig werkt het filter systeem prima, dus de juiste krabpaal weet ik wel te vinden. En heb ik dan mijn krabpaal gevonden, dan is het ook weer zo verleidelijk hem gewoon direct te bestellen, het gemak, de garantie, het gratis bezorgen en zonder zeuren terugsturen, heerlijk toch? Natuurlijk check ik snel even op de website van de aanbieder of die daar niet goedkoper aangeboden wordt, en wat blijkt, dat is niet het geval. Want dat mag niet, zo staat in de kleine bol lettertjes. De winkelier mag een product in zijn webwinkel niet goedkoper aanbieden dan bij bol. Aan de ene kant best logisch, want BOL vind je lekker snel. Maar aan de andere kant, bol is ook niet gratis, in zijn geheel niet, de winkelier kan op een marktplaats, zoals bol maar ook Amazon tot wel 30% commissie betalen…. En toen ik dat hoorde werd ik er best stil van. 30% dat is echt veel. Nee ze verdienen niet op elke krabpaal die je bij bol koopt 30%, want er zijn natuurlijk best veel kosten voor ze. Maar toch de winkelier betaalt er fors voor. Dus misschien toch weer de krabpaal bestellen bij de dierenspeciaalzaak? Dat gaat weer ten koste van mijn gemak, want naast de krabpaal kan ik toch ook even een doos pampers en dat leuke schermerlampje mee bestellen.

 

Hoe maak je dan de afweging of je bij bol je krabpaal gaat kopen of niet.

 

Wanneer bestel je wel de krabpaal bij bol.

  • Gewoon omdat het makkelijk is, je hebt het druk en je kunt niet alle webwinkels langslopen
  • Je kent de aanbieder geheel niet, dan geeft bol je de garantie.
  • Je hebt een tegoedbon van bol, lekker makkelijk dus gebruiken.
  • Ze bieden achter afbetalen is wel zo makkelijk.
  • De aanbieder heeft veel goede klantenreviews op bol, dat geeft vertrouwen.
  • Soms heeft bol toch wel hele mooie aanbiedingen.

 

Wanneer bestel je niet bij bol?

  • De aanbieder heeft last van lange levertijden (Langer dan 2 weken), dan is de kans groot dat het een dropshipper is en zouden de krabpalen zomaar vanuit Verweggistan naar je verstuurd kunnen worden. NIET DOEN!
  • Je ziet dat veel mensen ontevreden zijn, koop je krabpaal niet bij deze aanbieder op bol.
  • Bol kan niet elk product controleren en missen de kennis, ze bieden er tientallenmiljoenen aan, vanuit hun zelf en andere leveranciers. Heb je vragen over de kwaliteit, verwacht dat geen krabpaalspecialist aanwezig.
  • Je steunt graag kleinere webshops, gebruik bol om te zoeken en bestel dan je kattenkrabpaal rechtstreeks bij de aanbieder.

 

Of je een krabpaal bij ze koopt of niet, het blijft natuurlijk een heerlijk vorm van inspiratie, lekker browsen door duizenden krabpalen