Heb je de ruimte en het budget om een mooie grote krabpaal te kopen, ga dan voor één van deze palen!

Sta je op het punt een grote krabpaal te kopen, dan hebben wij er een aantal voor je op een rij gezet. En dit rijtje grote krabpalen is niet zomaar een rijtje, we hebben bij elke paal gekeken of hij aan onze standaard voldoet. Natuurlijk hebben we niet elke krabpaal getest, maar we hebben naar de specificaties gekeken en van daar uit laten we onze gedachte er over gaan. Een grote kattenkrabpaal past niet in ieder huis, maar heb je de ruimte en het budget ga er dan voor. Heb je net wat minder ruimte of een kleiner budget, ga dan niet voor een grote budget paal, maar kies liever een robuust medium model die we op een andere pagina bespreken.

Ebi Krabpaal bij Zoo&Zo
Ebi Kattenkrabpaal uit de collectie bij Zoo&Zo

Te koop: Een joekel van een krabpaal van EBI bij Zoo&Zo (Ebi Krabpaal Palace Elite)

“Let’s go big or let’s go home!”. Gewoon direct met de grootste beginnen, wat een pracht beest is deze grote krabpaal van EBI. De krabpaal staat te koop bij Zoo&Zo en kost een dikke €700,-. Maar ja dan heb je wel een EBI krabpaal en dan praten we over een stukje kwaliteit. De Ebi Krabpaal Palace Elite is een krabpaal met een dikke velours bekleding, potente zuilen en heel veel slaap, schuil en speel plekken. Misschien niet direct een krabpaal voor op een studentenkamer, maar heb je een paar mooie grote volwassen katten, dan kunnen ze op deze grote krabpaal helemaal los gaan.
Wat je niet direct terug ziet in de foto is, is dat je deze krabpaal ook in een hoekvorm kan plaatsen en dat gaat zeker ten goede komen voor de stabiliteit. Ookal moet ik zeggen dat een EBI krabpaal normaal gesproken een robuuste krabpaal is die echt niet 1-2-3 omgaat, zelfs niet als een paar katten elkaar achtervolgen en er in vliegen. Wat mij betreft is deze krabpaal zijn centen waard, ook als we weten dat je eventueel een krabzuil kan nabestellen en hij dus heel veel jaren mee kan gaan. Mocht jij voor deze grote krabpaal gaan, stuur ons dan een foto of video als de katten er meespelen, op slapen of aan krabben, dan delen we het met de rest!

Petrebels Lucky Bastards Mainstreet
Prachtig grote Petrebels Lucky Bastards Mainstreet krabpaal

Te koop: Zeer grote en stabiele krabpaal van Petsrebels bij Pets Place!

Koop je de Petrebels Lucky Bastards Mainstreet krabpaal dan haal je een grote krabpaal in huis. Maar groot zegt niet alles, nee deze kattenkrabpaal is doordacht gemaakt door het team van Petrebels. Zoals het beaamt, bij een goede krabpaal van deze grote hoort een goed fundament, en met een 5cm dikke bodemplaat staat dit krabmeubel stevig op zijn pootjes. En die 5cm bodemplaat is er niet voor niks, als een skyscraper torent deze krabpaal boven de rest uit, prachtig!  Wat ook echt heel goed gedaan is, is het creeren van 4 kolosalen krabzuilen aan elke hoek, dit geeft zelfs voor de meest actieve krabbers alle ruimte om te krabben, ongeacht van welke kant ze aan komen zetten. Mocht één van de zuilen slijtage vertonen dan moet het geen probleem zijn de zuil te verwisselen met een andere, of gewoon een kwartslag te draaien. Een ander absoluut pluspunt is, de vele leg- en hangplekken, waarbij elke plek een ontsnappingsplek heeft. Zo zal een kat zich nooit opgesloten voelen en dit is zeker bij meerdere katten is dat echt aan te raden.

Kijken we naar de prijs, dan kost deze de helft van wat de EBI krabpaal kost, maar je koopt zeker niet een krabpaal die slechts de helft waard is. Nee, de Petrebels Lucky Bastards Mainstreet is zijn geld dubbel en dwars waard. Dus zoek je een grote krabpaal, dan sla je met deze kattenkrabpaal zeker geen flater.

Grote krabpaal Curacao te koop
Mooie grote krabpaal Curaçao

Te koop: mooie grote krabpaal Curaçao met een vriendelijke prijs bij Brekz.

Groot is relatief en zet je deze kattenkrabpaal naast de andere twee dan is hij opeens niet meer zo groot. Maar laat je niet voor de gek houden, met deze Krabpaal Trend Tree Curaçao haal je nog steeds een boven gemiddelde krabpaal in huis. Dus laten we eens kijken waarom deze krabpaal zeker de moeite waard is.

Ook deze krabpaal is de helft van de bovenstaande krabpaal, dus nog maar een kwart van de EBI krabpaal en dat scheelt toch een behoorlijke slok op een borrel. Laten we eerlijk zijn niet iedereen heeft de ruimte en het budget om even dik €700 euro uit te geven, hoeveel we ook houden van onze katten. Deze krabpaal zit ruim onder de €200 euro. Nog steeds geld, maar ook de sofa kost geld. Dus prijs technisch zitten we goed. Wat het leuke is aan deze krabpaal is, dat ze niet alleen aan de palen zullen gaan krabben, maar ook aan het huisje, hiermee is de krabruimte dus fors toegenomen. Voor hele grote katten vind ik hem iets minder geschikt en dat heeft met de positionering van de krabzuilen te maken, het maakt het wat moeilijker om je goed te kunnen uitrekken om te kunnen krabben. Dus geen Maine Coons los laten op deze krabpaal. De bodemplaat ziet er stevig uit en je mag verwachten dat deze paal niet 1-2-3 omgaat.

Mijn conclusie, wil je een grote krabpaal kopen, maar heb je een kleiner budget en 1 of 2 katten, dan is deze Trend Tree Curaçao krabpaal zeker een optie. Hij ziet er leuk uit, is stabiel genoeg en geeft de katten de ruimte om te krabben, schuilen en spelen.