Marcel gebruikt zijn krabpaal
Nee Marcel, je krijgt nog geen nieuwe krabpaal!

Wie is Marcel?

Marcel is onze Scottish Fold (Geboren in 2010 te Kyiv, Oekraïne), die de eerste 10 jaar, samen met ons, in het buitenland heeft gewoond. Hij was daar op en top tevreden, maar helaas… toen zijn personeel besloot naar Nederland te verhuizen, is hij met frisse tegenzin meegekomen. Inmiddels woont Marcel ruim een jaar in Nederland, maar van inburgeren is er nog geen sprake. Het liefst vertrok hij morgen weer terug naar Kyiv.

 

Marcel was en zal altijd een beetje een mopperende en ontevreden kat zijn, het best te vergelijken met Walter (Jeff Dunham). Alles was vroeger beter, volgens Marcel. Marcel is geen kindervriend, houdt niet van vreemde mensen en bevindt zich het liefst in de ruimte waar geen andere mensen aanwezig zijn. Behalve dan in het midden van de nacht; als hij het liefst over onze hoofdkussens en gezichten een plek tussen ons in zoekt. Ik geen nieuwe krabpaal, jullie geen nachtrust, is zijn motto!

 

Als het op eten aankomt, heeft hij duidelijk zijn wensen: mais, komkommer, tulpen (het liefst vers), garnalen en eten dat wordt aanduid met “senior” of “indoor kat” van een te duur merk. Vaak kan hij uren naar zijn voerbakje kijken, zonder het eten ook maar aan te raken. Dit is vaak het geval als er één dingetje (een brokje van gisteren bijvoorbeeld) in ligt wat hem niet bevalt. Nadat we het verwijderd hebben, begint het eten met een diepe zucht.

 

Ondanks al zijn fratsen, zijn nukken en zijn karakter is Marcel voor ons de ideale baas en rennen wij als zijn exclusieve staf de hele stad af om hem te verwennen en ervoor te zorgen dat hij het ideale leven heeft. Behalve die nieuwe krabpaal dan, daar zal hij toch echt op moeten wachten! En mocht je je afvragen: ”Waarom dan?”. Nou, dat zit zo: Marcel maakt gebruik van één van de eerste krabpalen die ik destijds ontwierp. Het model is nooit in productie gekomen, omdat het veel te zwaar was doordat het gemaakt was met massief houten palen. De krabpaal is echter – ondanks zijn bijna 20 jaar – in topconditie en Marcel maakt er dagelijks gebruik van. Mocht deze krabpaal ooit versleten zijn, en dat is onwaarschijnlijk want we hebben nog reserve onderdelen, dan mag hij persoonlijk een nieuwe krabpaal uitkiezen.